Gelukkig veranderen, net als in de film…

Onze wereld wordt steeds dynamischer en complexer. Dit vraagt veel van het verandervermogen van mensen en organisaties. Hierbij spelen vier componenten een cruciale rol: inhoud, procedures, relaties en de cultuur van de organisatie. Met name voor de menselijke component is te weinig oog, en dat is precies waar het succes van de verandering in schuilt.

We vinden het vaak moeilijk om adequaat met gedrags- en culturele aspecten om te gaan of die bespreekbaar te maken. In deze tijd van beeldtaal zijn filmfragmenten een heel bruikbare manier om er met elkaar in gesprek te gaan. Filmfragmenten bieden namelijk een startpunt voor het bespreken van lastige situaties of gedrag, maar ze zijn ook heel goed bruikbaar voor de reflectie op eigen handelen en dat van collega’s.

– Op basis van ervaringen opgedaan met de Gateway-methode, het model om veranderprocessen in een vroegtijdig stadium in kaart te brengen.
– Inclusief toolkit met bruikbare filmfragmenten.
– Met Pieter Frijns als hoofdauteur en co-auteur Rozemarijn Dols, succesauteur van o.a. 60 werkvormen voor creatieve sessies, Professionele loopbaancoaching en De coach als regisseur.

Bevrijdingsspel, onderzoeken en loslaten van belemmerende overtuigingen

Een cliënt of coachee heeft een plan, wil iets opleveren en wil de droom waarmaken. Toch wordt de cliënt ergens tegengehouden door gedachten die elke geestkracht in één klap tenietdoen. Wat eerst zo dichtbij leek, is soms heel ver weg. Wat houdt de cliënt nu echt tegen?

Het zijn vaak belemmerende overtuigingen als ‘Ik moet alles onder controle houden’, ‘Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben’ of ‘Ik wil niet afhankelijk zijn’. Ze houden iemand gevangen en staan in de weg om de stappen te zetten die nodig te zijn en houden groeimogelijkheden tegen.

Het boek biedt een theoretische achtergrond over het onderzoeken en loslaten van belemmerende overtuigingen en geeft aanwijzingen hoe de coach de diverse spelvormen kunt gebruiken.
Op een gerichte en diepgaande wijze worden belemmerende overtuigingen onderzocht en losgelaten door het ‘bevrijdingsspel’. Dit kaartspel zet de coachee aan het denken en helpt om zelfcensuur te laten vallen. Het laat zien hoe belemmerende overtuigingen herkend en getoetst kunnen worden en hoe deze positief omgebogen kunnen worden.

Angstcultuur – krijg grip op angst in organisaties

Angstcultuur: het begrip duikt met regelmaat op in de media. En steevast rollen er koppen. Maar wanneer kun je eigenlijk met recht spreken van een angstcultuur in een organisatie? ‘Angstcultuur’ is het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp. Eindelijk is er nu een duidelijke definitie van de term ‘angstcultuur’.

Hoe ontstaat een angstcultuur? Waar zijn mensen bang voor? En waarom nemen bange mensen niet domweg ontslag? Wat kun je doen om zo’n cultuur te voorkomen? En hoe grijp je in als er eenmaal een angstcultuur is ontstaan? Lees meer

Topman in de touwen – NRC 22 juli 2017

Topman in de touwen

Werkdruk
Praten over zwaktes is taboe in de top van multinationals, psychologische begeleiding is zeldzaam. Maar soms wordt topbestuurders de druk te groot.

Door onze redacteuren Teri van der Heijden en Joris Kooiman
Amsterdam.

Macht, prestige, rijkdom. Die begrippen associeert de buitenwacht met bestuurders van grote bedrijven. Zijzélf noemen ook andere kenmerken van hun baan. Eenzaamheid bijvoorbeeld, en excessieve druk, vooral in tijden van crisis. Falen is geen optie, laat staan afhaken. Maar wat als het allemaal teveel wordt?
Deze week kondigde topman Ton Büchner van verfbedrijf AkzoNobel aan terug te treden. Het zou „zijn gezondheid in gevaar brengen als hij zich nog langer zou blootstellen aan de druk die zijn baan met zich meebrengt”, zei president-commissaris Antony Burgmans in een toelichting. Wat er precies met Büchner aan de hand is, heeft AkzoNobel niet bekendgemaakt. Of zijn gezondheidsproblemen fysiek of mentaal zijn evenmin. Het bedrijf wilde niet aan dit artikel meewerken. Lees meer

Houston recensie TvOO

Houston recensie TvOO

Houston we’ve got a problem – Rozemarijn Dols

Films en series geven een verrassende kijk op wat zich op de werkvloer afspeelt, zo staat te lezen op de omslag van Houston, we’ve got a problem – Leiderschapslessen uit films van Rozemarijn Dols. In deze preview legt Dols uit wat leiders van rolmodellen kunnen leren.
Topbestuurder Frans Swarttouw gaf in zijn laatste interview het volgende antwoord op de vraag of hij wel met macht kon omgaan: ‘Wat mij in het leven verbaasd heeft, is wat er met mensen gebeurt als zij aan de macht komen. Bij sommige mensen lijkt het wel of er een schakelaar om gaat. Ze luisteren niet meer, ze consulteren niet meer, ze worden verrukt van de machten van zichzelf. Er zijn er bij, die naar mijn mening, absoluut gek worden. Die alleen nog maar over zichzelf denken en praten. Nou is die verleiding groot. De grote kunst is om daar niet in te trappen. Ik verbeeld me dat ik me daar redelijk verre van heb gehouden.’ Lees meer

Leiderschap in beeld: vrouwelijke Leiders

Vrouwelijke leiders

De coach als regisseur – Rozemarijn Dols

Scènes uit films geven een coachee helder inzicht in zijn eigen gedrag en de dilemma’s waarmee hij worstelt. Ze bevatten krachtige metaforen, houden een spiegel voor en leveren altijd levendige discussies op. En dat versnelt de ontwikkeling aanzienlijk. De coach als regisseur laat zien hoe u uw interventies effectiever maakt met filmfragmenten.