Angstcultuur – krijg grip op angst in organisaties

Angstcultuur: het begrip duikt met regelmaat op in de media. En steevast rollen er koppen. Maar wanneer kun je eigenlijk met recht spreken van een angstcultuur in een organisatie? ‘Angstcultuur’ is het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp. Eindelijk is er nu een duidelijke definitie van de term ‘angstcultuur’.

Hoe ontstaat een angstcultuur? Waar zijn mensen bang voor? En waarom nemen bange mensen niet domweg ontslag? Wat kun je doen om zo’n cultuur te voorkomen? En hoe grijp je in als er eenmaal een angstcultuur is ontstaan?

Dit boek biedt duidelijke en concrete handvatten voor zowel managers, organisatieadviseurs, ondernemingsraden als voor medewerkers, die vaak onbedoeld ‘meewerken’ aan het ontstaan en voortbestaan van een angstcultuur.

Commentaar De Nieuwe Verdieping
In ons werk als leiderschapsexperts komen wij het fenomeen angstcultuur vaak tegen. Wij leiden dan ook leiders op om angstcultuur te doorbreken en dit om te vormen naar een meer lerende cultuur.
Hierbij verwijzen wij graag naar het artikel van Edmondson over ‘Psychological safety, trust and learning in organizations’.