Bevrijdingsspel, onderzoeken en loslaten van belemmerende overtuigingen

Een cliënt of coachee heeft een plan, wil iets opleveren en wil de droom waarmaken. Toch wordt de cliënt ergens tegengehouden door gedachten die elke geestkracht in één klap tenietdoen. Wat eerst zo dichtbij leek, is soms heel ver weg. Wat houdt de cliënt nu echt tegen?

Het zijn vaak belemmerende overtuigingen als ‘Ik moet alles onder controle houden’, ‘Ik ben niet goed genoeg zoals ik ben’ of ‘Ik wil niet afhankelijk zijn’. Ze houden iemand gevangen en staan in de weg om de stappen te zetten die nodig te zijn en houden groeimogelijkheden tegen.

Het boek biedt een theoretische achtergrond over het onderzoeken en loslaten van belemmerende overtuigingen en geeft aanwijzingen hoe de coach de diverse spelvormen kunt gebruiken.
Op een gerichte en diepgaande wijze worden belemmerende overtuigingen onderzocht en losgelaten door het ‘bevrijdingsspel’. Dit kaartspel zet de coachee aan het denken en helpt om zelfcensuur te laten vallen. Het laat zien hoe belemmerende overtuigingen herkend en getoetst kunnen worden en hoe deze positief omgebogen kunnen worden.